Virtus.Pro се завръща

Един от най-големите клубове по електронни спортове в CIS региона вероятно ще има право отново да се състезава със своя екип, лого и дизайн. 

Virtus.Pro посрещна новия си собственик Арам Караманукян, а скоро след това започна и битка, за да възвърне идентичността си в първенствата, в които се състезава.

След руската инвазия в Украйна, двата топ отбора от Русия Gambit и Virtus.Pro бяха обвинени във връзки с Кремъл. Веднага имената им в големите шампионати бяха заменени, а от Gambit дори се наложи да продадат CS:GO дивизията си на безценица. VP пък се състезаваше до съвсем скоро с тага Outsiders докато от Dota Pro Circut, а след това и в списъка за Dota 2 The International, не върнаха името на клуба към оригинала.

Излгежда новият арменски собственик се справя с мениджмънта на организацията и гледа към нейното цялостно завръщане към сцената. Все пак обаче от CS:GO организаторите ESL и BLAST отговор за ситуацията още не е получен, въпреки че ясно си пролича, че разработчиците на двете заглавия Valve не биха имали против възраждането на тима, след като именно те одобриха списъка за TI.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти