Теодор Трифонов спечели бронз на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Теодор Трифонов спечели бронзов медал на земя при мъжете, а Валентина Георгиева остана седма на прескок при жените в днешните финали с българско участие на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Той получи оценка от 13.600 точки за изпълнението си, което му отреди третото място.

"Почвам да свиквам вече трети ден на терена, приятно е, тръпката е уникална. Напрежението е голямо, но съм доволен от представянето си. Не очаквах да взема медал на земя, но се надявах до последно. На квалификацията играх, за да покажа, че имам място в отбора за Европейското и световното първенство, а на финала играх за себе си, за публиката и това ме мотивира допълнително", каза Трифонов след финала.

Утре Трифонов ще участва на финала на прескок.

"Утре се надявам да скоча по най-добрия начин, а пък каквото стане. Влязох във финала с осма оценка, утре ще видим с каква ще завърша", добави гимнастикът.

Победител на уреда стана Бенджамин Осбергер (Франция) с 14.100 точки, а втори е Тейлър Бъркхард (САЩ) с 14.050 точки.

При жените на прескок Валентина Георгиева допусна грешка при първото изпълнение и беше оценена с 12.200 точки, а за втория си опит има 13.450 точки. Така тя остана седма сред осемте финалистки.

Алине Фрийс спечели златото на прескок с оценки от 13.850 и 13.350 точки.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти