Петър Величков: БФС търсят в Бербатов оправдание за безсилието си, привиждат им се спонсори, а сме изхарчили 3-4 хил. за кампанията

Един от основните съмишленици на Димитър Бербатов в кампанията му за президент на БФС - Петър Величков отговори на нападките на бившия си колега в изпълкома - Венцеслав Стефанов. Бизнесменът обясни пред Sportal.bg, че всичко около кампанията и пътуванията на екипа из България го плащат сами и няма никакви спонсори и бизнесмени, които да стоят зад организацията.

Освен това Величков коментира и появилата се по-рано днес информация, че от БФС го издирват под дърво и камък, за да му връчат покана за участие в Изпълком. Неправилното му призоваване за последното заседание се оказа пречка да бъде вписано в Търговския регистър обявлението за предстоящ Конгрес на централата.

Стефанов за Бербатов: Не дойде - крие се зад марионетки, деца и фенове-наемници

“Ако ми позволите ще започна отзад напред. Който истински ме търси, обикновено ме намира. Не вярвам на подобни глупости. Едва ли някой ме търси, а и за какво. Аз за Изпълком не им трябвам. Нали Михайлов публично обясняваше, че съм изключен от Изпълкома. За да бъдем коректни докрай, трябва да кажа, че от няколко дни имам проблем с личния си е-мейл. Блокиран е. Няма да се учудя, ако се окаже, че точно Михайлов и сие ми създадоха този проблем за да тръбят сега, че се крия и не могат да ме намерят. Но аз ще разбера кой стои зад това, бъдете сигурни. Нямам от кого и защо да се крия, но освен футбола си имам и други дела. Върша си работата. В устава има и друг начин да ме поканят, ако им трябвам за Изпълком, от който уж съм изключен. Там в чл.50, ал.3 мисля беше е записано, че могат да ме поканят на Изпълком чрез връчване на поканата лично срещу подпис. Блокираха ми мейла, сега ще трябва да дойдат лично да ми връчат поканата. От никого не се крия, в момента ме намирате в София, но имам по-важни неща от приумиците на Михайлов. Да се чете уставът, нали така съветваше Лечков. А защо те не го четат, а си карат както си знаят и целия свят се смее на юристите им. Събират тихомълком Изпълком, отиват в регистъра да впишат решенията на този Изпълком и от там ги връщат заради безброй нарушения на устава и закона. Не ми се коментират вече тези теми. Пак някой ги е посъветвал нещо грешно, пак нещо са намислили. Ние си караме по устав и закон и си вървим по нашия път”, каза Величков.

Венци Стефанов: Гадже не съм чакал толкова, колкото Бербатов

Величков заяви, че според него атаките на сегашните ръководни лица спрямо Бербатов са търсене на оправдание за “собственото си безсилие” и ги посъветва да видят реакцията на клубовете из страната.

“По отношение на изказванията на Венци Стефанов. Не им прави чест сега да се опитват да хвърлят тази кал по Бербатов. Няколко пъти Бербатов каза, че на никого, най-малко на нас ни беше приятно да се случи това, което стана пред Централата на БФС в Бояна. Имаше протест, организиран законно от клубове. И ние бяхме там, и ние сме отвратени от изключването на над 100 клуба. Дали това изключване въобще има правна стойност е друг въпрос. Коя организация изключва 20% от членовете си наведнъж, с лека ръка от днес за утре? Каква е ползата за футбола в България от подобно безумие? Полза има само Михайлов, а именно утре с този аргумент да не допуснат тези клубове да участват в изборен Конгрес. Михайлов е като разтворена книга, прозрачно е всичко, което планира и върши. На неговата съвест трябва да тежат погромите от протеста миналата седмица. Изключили са детски клубове. Кой очакват да протестира? Ветерани ли? Вместо да се опитват да пришиват всичко на Бербатов да погледнат какво става в цялата страна. Протести във повече от 20 града, протестни плакати на всички мачове, по булеварди, по магистрали по мостове. Хванали са се като удавник за сламка за Бербатов и търсят оправдание за собственото си безсилие”, допълни Величков.

Бербатов за хвърлянето на предмети: Това не е начинът!

Величков коментира и твърденията, че зад Бербатов и екипа му стои човек с пари, който финансира кампанията.

“По отношение на кампанията. Направо ме е срам да кажа колко са ни разходите за тази кампания. Има, няма 3-4 хиляди лева сме изхарчили, основно за канцеларски материали и пътуванията ни из страната. Всичко си плащаме сами. Изгодно им е и им се привиждат някакви спонсори. Михайлов да обясни той чии пари харчи, свои или на БФС, които по същество са средства на клубовете членове на БФС”.

Бивш вътрешен министър: Протестът пред БФС отвращава! Зад Бербатов стоят лумпени и платени дейци

Човекът от екипа на Бербатов се учуди от изказването на Румен Петков относно ситуацията във футбола и не знае защо застава на страната на досегашното ръководство.

“Румен Петков не беше ли политик? Политиката няма място във футбола. Не знам защо се изказва. Беше и спортен деятел май. За това сигурно. Не знам обаче как се ангажира да взема страната на Михайлов. Би следвало да вижда до къде докара Михайлов футбола, да вижда какво става в цялата страна. Учудва ме сериозен човек като него, бивш министър да застава да брани Михайлов. По-добре да се запознае с цялата картина и тогава да взема страна. Още веднъж. И на нас не ни беше приятна историята с децата. Но като са изгонили деца да си понесат отговорността те. Надявам се че бях достатъчно подробен и ясен”, завърши Величков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти