Пламен Стайков планира да стартира в рали „Барум”

Двукратният рали шампион на България Пламен Стайков и навигаторът му Рафи Кадир планират участие в рали „Барум” – едно от най-трудните асфалтови състезания в календара на Европейския рали шампионат (ERC).

Стайков представи през уикенда цветовата схема, с която ще се състезава през сезон 2022, а пилотът ще кара Skoda Fabia R5. Все още обаче календарът на националния рали шампионат не е напълно потвърден от АФБ, тъй като федерацията е със замразен лиценз до май и не се знае дали ще продължи да действа след това.

„Едно от състезанията, в които искаме да участваме е чешкото рали „Барум”, където искаме да натрупаме опит на международната сцена в компанията на силната конкуренция, която това състезание традиционно предлага”, заяви Стайков по време на Volkswagen Club Fest в Интер Експо Център.

По-късно Пламен уточни, че когато вътрешният календар е готов, той планира участие във всички кръгове от рали и рали спринт шампионатите.

Вчера пилотът отпразнува 39-я си рожден ден, а днес обяви, че през новия сезон ще се състезава за варненския клуб „Флат-Аут”, за който през миналата година се състезаваха над 40 пилоти и навигатори.

През новия сезон Стайков ще отбележи 20 години в автомобилния спорт, като дебютът му е в рали „Сливен” през 2002 година. Стайков е шампион на България на рали през 2014 и 2016 година, а през 2017 спечели и Европейския рали трофей (ERT2) .

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти