Христо Янев: Това бе идеален мач да погледнем къде се намираме

Старши треньорът на Миньор (Перник) Христо Янев даде мнението си след загубата на своя тим от Черно море. “Чуковете” отстъпиха с 0:2 у дома и отпаднаха от турнира за Купата на България.

Черно море не се затрудни в Перник, "моряците" продължават в турнира за Купата на България

“Трябва да поздравим Черно море, те го заслужаваха, бяха по-добри и класни. Ние видяхме, че те подхождат сериозно. Класата, която притежават, не ни позволи да направим това, което ние искаме. Това бе идеален мач за нас да погледнем къде се намираме и какво вършим, каква е разликата между двете лиги. Когато един отбор притежава футболисти, които правят ралзиката, е много трудно да се надиграваш с тях. За нас това беше индеална възможност да натрупаме опит.

Имаме още дълъг път, който да извървим. Всички направиха това, което искахме от тях. Когато срещнеш по-стойностен отбор, трябва да превъзмогнеш себе си, но противникът не ни позволи.

Искам да виждам желание за игра. Имаме страхотна съблекалня, момчета, които искат да прогресират. Трябва да погледнем с какви футболисти разполагаме. Искам да възстановим от тежкия мач и когато се съберем утре, да видим кои сме здрави. Сигурен съм, че ни очаква тежко гостуване.

Хубаво е да има стимул, който да ни държи концентрирани и мотивирани. Хубаво е да се показва, че постоянството не е случайно. Трудно е в такава дълга поредица от мачове да бъдеш постоянен, но аз съм доволен от моите момчета”, заяви Янев по повод серията без загуба на своя отбор.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти