Лил и Волфсбург спретнаха постна продукция на старта в ШЛ

Френският Лил и Волфсбург не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 в първата си среща от Група G в тазгодишното издание на Шампионската лига. Германският тим бе принуден на играе около половин час с човек по-малко, тъй като Джон Бруукс получи червен картон в средата на второто полувреме.

Двата тима изиграха откровено скучно първо полувреме, в което топката рядко стигаше до някоя от двете врати.

Лил успя да открие резултата в 47-ата минута, когато грешка на играч на Волфсбург край тъчлинията позволи тя да му бъде отнета от Анхел Гомес, той подаде към Бурак Йелмаз, а тои към Джонатан Дейвид, който пък се разписа за 1:0. Последвалата консултация с ВАР обаче показа, че топката е напуснала с пълния си обем игрището при отнемането и попадението бе отменено.

В 62-ата минута Волфсбург остана с човек по-малко, след като Джон Брукс задържа Дани Макалие и съдията му показа втори жълт картон.

В 69-ата минута отново домакините бяха близо до попадение след добро изпълнение на корнер дало възможност на два играчи да играят с глава, за да достигне топката все пак до Бурак Йелмаз на метър пред голлинията, но вратарят успя да хване неговия удар. Едно от най-интересните положения дойде дълбоко в добавеното време, когато ВАР няколко минути преглеждаше ситуация за дузпа в полза на домакините, но в крайна сметка решението бе за нарушение на границата на пеналта.

В следващият кръг на сблъсъците в Шампионската лига Лил ще гостува на РБ Залцбург, а германският тим ще се изправи срещу Севиля.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти