Ясен Радев открива програмата на нашите на Световното в Полша

На Ясен Радев ще се падне честта да открие българското участие на Световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион ще се качи първи от националите ни на ринга, като това ще се случи в мач №4 от следобедната сесия днес на турнира. Родният талант ще се изправи срещу индиеца Викаш в категория до 52 килограма. Програмата започва от 15:00 часа българско време, което означава, че срещата на ринг В ще бъде около 15:45 часа.

Два мача по-късно на ринг Б, в категория до 64 килограма, Красимир Джуров също ще започне участието си на Световното първенство. Европейският първенец ще срещне представителя на Молдова Стефан Возняковски. На ринг А, в последния двубой от следобедната програма, Георги Стоев (91 кг) ще боксира с Вишал Гупта (Инд). Във вечерната сесия ще има още един мач с българско участие. Единствената ни представителка при девойките – Ана-Мария Дялова (57 кг) ще се изправи срещу тайландката Панида Кавканхун във втория мач на ринг В, като сесията там започва в 19:00 часа.

Останалите български боксьори – Радослав Росенов (60), Уилиам Чолов (75) и Златин Илчев (+91) ще стартират своето участие в следващите дни. На първенството на планетата са записани общо 414 боксьори от 52 държави. Мачовете можете да наблюдавате пряко на Youtube канала на АИБА. 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти