Ивайло Иванов си готвил сам в стаята на Белкемен 22 дни

Любопитна подробност от кухнята издаде треньорът на националния отбор по джудо Атанас Герчев. На пресконференция в Пресклуб “България” за бронзовия медал на Ивайло Иванов от Мастърс турнира в Доха той сподели, че състезателят си е готвил сам в стаята по време на 22-дневен лагер на Белмекен през декември. Това се е случило по желание на самия джудист, тъй като спазва диета и поддържа килограми, а и заради пандемията от COVID-19. "Бяхме на лагер на Белмекен декември - Ивайло 22 дни си готвеше сам в стаята, риба, яйца. Извън този режим максимум седмица консумира каквото му е на душа", сподели Герчев. Президентът на родната централа Румен Стоилов допълни темата, като разкри, че при заминаването самолетът на нашите е закъснял с 2 часа и те са изпуснали връзката, а най-голямото притеснение на всички е било къде ще отиде куфарът с храната на Ивайло. "Куфарът с храната на Ивайло ни беше най-важен, тъй като изпуснахме полета за Доха с 2 часа. Защото там пристигаш и си в един балон, не можеш да мръднеш - основното нещо, което ни беше притеснение извън срещите, беше храната на Ивайло", добави Стоилов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти