Финалната четворка на Купата на Франция няма да се проведе

Финалната четворка на Купата на Франция по волейбол за мъже, която трябваше да се проведе в Тулуза този уикенд, няма да се състои. Френската федерация обяви отмяна на турнира, който трябваше да отбележи както края на миналия сезон, така и възобновяването на волейбола след повече от половин година. 

Съставите на Тулуза и Пари Волей, част от който е родният национал Светослав Гоцев, се отказаха от полуфиналите, които трябваше да играят съответно срещу Поатие и Тур. Това се случи след откриването на случаи на COVID-19 във всеки от двата клуба. Няма да се проведе и финалната среща между Тур и Поатие, която трябваше да се проведе при затворени врати, въпреки че капацитетът на залата в Тулуза вече беше намален до 1000 зрители по-рано.

Вчера от френския шампион Тур обявиха, че не искат да играят, защото смятат, че санитарните условия не им осигуряват достатъчно безопасност. 

В прес съобщение президентът на федерацията Ерик Танги изрази възмущението и гнева си от изказването на Тур, обвинявайки състезателите и треньорите в липсата на разбирателство, допринесло за увреждането на имиджа на волейбола във Франция.

 

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти