Налбандян триумфира в Мадрид след успех над Федерер

Аржентинецът Давид Налбандян спечели за първи път в кариерата си турнир от сериите "Мастърс". На финала на надпреварата в Мадрид Налбандян победи с 1:6, 6:3, 6:3 за 1:49 час номер 1 в света Роджър Федерер (Швейцария), който пропусна възможността да защити титлата си от миналия сезон.

Двубоят започна отлично за Федерер, който само за половин час взе първата част, като спечели пет поредни гейма след 1:1. Налбандян, 25-и в световната ранглиста, обаче не се предаде и след ранен пробив успя да дръпне с 3:0, а след това запази аванса си до края на сета. Картината се повтори и в третия решителен сет. Аржентинецът, който игра в първия си финал след началото на май 2006 година, когато спечели титлата в Ещорил (Португалия), отново успя да пробие първото подаване на Федерер, след което направи и втори пробив в деветия гейм за да триумфира с шестата титла в кариерата си.

С успеха Налбандян стана и едва третият тенисист в историята след Борис Бекер и Новак Джокович, който успява да се справи с първите трима в световната ранглиста в един турнир. Както е известно финалистът от 2004 година по-рано в надпреварата победи номер 2 Рафаел Надал (Испания) и номер 3 Новак Джокович (Сърбия).

"Поздравявам Давид, защото в последните години той имаше трудности, но успя да се завърне много успешно на корта. Турнирът беше много добър за мен. Доволен от формата си, но днес Давид игра отлично и не ме остави да покажа какво мога", заяви Федерер. 

Швейцарецът, който направи цели 38 непредизвикани грешки срещу само 24 на съперника си и пропусна да се поздрави със седми трофей в десетия си финал за сезона. 26-годишният Федерер също така не успя да вземе 15-а титла от сериите "Мастърс".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти