Капитанката на златните момичета: Чух от тоалетната, че сме световни шампионки!

“Дори не исках да видя оценката на рускините. След като те сбъркаха, просто казах: “Аз излизам от залата и ще се върна, когато им дадат оценката”. И всъщност бяхме до тоалетната с Цвети Стоянова. И оттам чух как в залата се вика: “България, България”. Казах си - това ли е, което чувам? Защото не се чуваше много добре. И когато влязох обратно в залата, скандиранията бяха тези: “България, България”. Имаше толкова много хора, които бяха дошли да ни подкрепят. Направо се разревах. Почнах да се катеря по стълбите и да търся другите момичета. Започнахме да се прегръщаме, да плачем от щастие заедно. Беше прекрасно.”

  Това сподели пред “24 часа” капитанката на златния ансамбъл на България Михаела Маевска след прибирането на грациите в България като абсолютни световни шампионки. 

“Всеки втори човек идваше и ни поздравяваше. Хора, които никога досега не са идвали да кажат “Честито, България”, защото не са падали. Има треньори с такова самочувствие, че преди никога не са си го позволявали. Наистина го заслужихме, защото те също видяха, че на повечето състезания бяхме ощетявани. Най-накрая ни дадоха това, което заслужаваме”, добави тя.

Сега новите златни момичета на художествената ни гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова, имат 20-ина дни почивка. После започват лагер на Белмекен и работа по съчетанията с новите уреди (5 ленти и 2 обръча с 3 чифта бухалки), с които догодина ще защитават титлата си и ще се борят за олимпийски визи на световното в Щутгарт.

Найден Тодоров, "24 часа"

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ - ТУК!!!

Още от Лафове

Виж всички