Българка бе избрана за президент на Волейболната асоциация на Северна Ирландия

Българка бе избрана за президент на Волейболната асоциация на Северна Ирландия. 30-годишната Ирена Михнева наследи на този пост дългогодишния шеф Патрик Мърфи, който се оттегли по здравословни причини.

Досега мултифункционалната Михнева бе вицепрезидент на федерацията, но имаше и много други отговорности в северноирландския волейбол.  Тя работеше като треньор и съдия, а само преди три години стана едновременно шампион на Северна Ирландия като състезател и по волейбол, и по плажен волейбол.  Българката доби особена популярност и през 2012 година, когато бе избрана сред факлоносците на олимпийския огън преди игрите в Лондон.

На заседанието, на което Ирена Михнева бе избрана за президент на федерацията, тя изрази своята благодарност към всички клубове, треньори, съдии, състезатели и привърженици за сериозната работа, свършена през сезон 2013-2014, който русенката определи като интензивен и предизвикателен.  В работата си през следващия сезон Михнева обеща да се фокусира върху три основни точки – финансирането, съвместната работа и това “да не се усложняват нещата“.

bgvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти