Заубер мечтаят за точки и не им харесва да са зад Маруся

Заубер вярват, че двамата им пилоти Естебан Гутиерес и Адриан Сутил могат да запишат точки с турбо болида им С33 този сезон независимо от трудния старт, който тимът преживя по-рано тази година.

Миналата година Заубер финишираха седми в класирането при конструкторите, изпреварвайки Торо Росо и Уилямс, защото през втората половина от сезона направиха силни състезания и записаха точки. От началото на 2014 досега в седем състезания тимът няма нито един финиш в зоната на точките. Това ги подрежда след Маруся, които успяха да запишат 2 точки за разлика от швейцарския тим.

Шефът на отбора Мониша Калтенборн заяви, че базираният в Хинвил екип сега плаща за грешката си, че започна работата по новия болид твърде късно миналата година.

"Миналата година се бяхме фокусирали върху друго, направихме компромис и не насочихме толкова много ресурси към новата кола. Все още се надяваме, защото болидът ни има потенциал. Миналата година успяхме да го отключим и тази година трябва да направим същото", обясни Мониша.

В Гран при на Монако Естебан Гутиерес за миг даде надежда на тима си, че имат шанс за точки, но след това катастрофира и отпадна 17 обиколки преди края на състезанието. Точно тогава Жул Бианки пък донесе на Маруся първите точки и така тимът му изпревари Заубер в шампионата.

Въпреки изоставането Калтенборн вярва, Заубер могат да се върнат в зоната на точките и да се възстановят от трудния старт. "Фактът, че сме зад Маруся в момента изобщо не ни допада. Няма да драматизирам, защото те ни изпревариха в състезание, в което става всичко. Ние също можехме да запишем точки, но да оставим това настрана. Знаем, че трябва да покажем подобрение. Остават ни достатъчно състезания, за да го постигнем. Надявам се, че ще го направим като миналата година".

През сезон 2013 Заубер отбелязаха 7 точки в първите 11 състезания и в последните 8 добавиха още 50 срещу името си. За 2014 срещу Заубер все още има "0".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти