Даниел Рикардо е очаквал да се бори за титлата този сезон

Даниел Рикардо обясни, че му се е наложило да промени начина си на мислене и подхода си към този сезон, след като е разбрал, че няма шанс за световната титла този сезон. Пилотът на Ред Бул си осигури две победи и три подиума миналата година и сега дойде с нагласата, че отново ще се бори за първото място, но с двигателя Рено неговият RB11 просто не може да му даде необходимата скорост, за да се бори с Мерцедесите.

"Не е лесно, честно казано. Този сезон дойдох опиянен от силното ни представяне миналата година и наистина бях готов да се боря за титлата. Бях се подготвил психически за това. Дори след първите няколко състезания продължавах да си мисля: "Всичко ще се оправи, ще стигнем до челото". Нещата така и не се подобриха преди Гран при на Унгария и определено трябваше да се приспособя. Нямам предвид зад волана, а в цялостния си подход. Трябваше да запазя мотивацията си, защото знаех, че мога да се надявам най-много на шесто място или нещо подобно. Просто трябва да остана фокусиран", сподели Рикардо.

"Все още съм много мотивиран да се състезавам, но когато не се надпреварваш за победата, е по-трудно да не се предаваш. Ако колата ти има скорост за шеста позиция, трябва да направиш така, че тя да финишира поне там", допълни вечно усмихнатият Даниел.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти