Индианаполис имат треньор, този път наистина!

Четири дни след фиаското с Джош МакДениълс Индианаполис (изглежда) си намериха треньор за новия сезон. Франк Райх, офанзивен координатор на новите шампиони Филаделфия, е договорил личните си условия и се очаква в понеделник да парафира петгодишен контракт.

Като играч новият треньор на „жребците” бе десет години резерва на легендарния куотърбек на Бъфало Джим Кели. В един от малкото случаи като титуляр Райх помогна за най-големия обрат в историята на НФЛ. На 3 януари 1993 г. в „уайлд кард” кръга на плейофите в АФК Бъфало губят от Хюстън с 3:35 след 101 секунди игра през второто полувреме, но с четири тъчдаун паса на Райх печелят с 41:38 след продължение по пътя към третото си поредно появяване на Супербоул.

За Райх това е вторият период в Индианаполис след 2008 – 2011 г., когато работи като отговорник за куотърбековете и уайд рисийвърите. След спирки в Аризона и Сан Диего той бе назначен за координатор на нападението на Филаделфия, с които преди седмица спечели Супербоул LII.

Райх е вторият треньор от офанзивната структура на „орлите”, който напуска след триумфа над Ню Инглънд. Миналата сряда отговорникът за куотърбековете Джон ДеФилипо стана координатор на нападението на Минесота.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти