Над 130 коня ще скачат на турнир в Царацово

Най-добрите ни ездачи ще спорят за разпределение на награден фонд от 16 700 лева на турнира по прескачане на препятствия на базата „Фригопан“ в пловдивското село Царацово.

Националът Ангел Няголов идва с 4 коня, а Ивайло Бонев с три. В надпреварата ще се включат още Антон Дачински, Калин Неделчев...

В петък е квалификацията от държавното първенство за млади животни, финалът е през октомври на същото място. През уикенда е откритият турнир, в който ездачите ще атакуват три приза - „Фригопан“, „Хисар“ и „Краси“. За първата купа ще скачат само мъже, а в останалите две ще могат да стартират още деца, юноши и аматьори. Големите ще си тръгнат с парични награди, а най-малките ще получат ваучери на стойност 1000 лева, срещу които ще могат да получат амуниции по избор.Бизнесменът Димитър Консулов  осигурява близо 13 000 лева от наградния фонд за купите „Краси“ и „Хисар“, като изрази надежда в България да се възроди интересът към този изключително аристократичен и красив спорт.

За турнира пристигат внушителен брой от 130 коня. Базата в Царацово е една от най-модерните у нас, като през този сезон родната федерация направи там 3 държавни първенства. Съоръжението разполага с отлична настилка за обездка и за прескачане на препятствия. А в момента продължава изграждането на хотел и ресторант.На турнира край Пловдив ще стартират 20 деца и 10 юноши, а останалите са мъже и жени.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти