Способен ли е Локомотив (Пловдив) на нещо голямо в Страсбург?

Отговорът на този въпрос ще разберем тази вечер, в която Локомотив (Пловдив) ще търси подвиг във визитата си на Страсбург. "Смърфовете" ще търсят задължителен успех, с който да заличат пасива си от 0:1, който допуснаха преди седмица в домакинството си на "Лаута". Тогава всичко бе срещу пловдивчани. @@@ Йосип Томашевич получи червен картон още в 10-ата минута, Страсбург се възползва по най-добрия начин от отсъденото нарушение, а главният съдия не видя чиста дузпа в наказателното поле на французите. Въпреки че играха с човек по-малко, футболистите на Бруно Акрапович оставиха сърцето си на терена и дори заслужаваха да отбележат гол във вратата на Селс. @@@ Всичко това дава надежди на тима за успех във втория мач срещу "елзасци". Залогът е голям и точно поради тази причина надлъгването между двата тима започна дни преди заминаването на пловдивчани за Франция. Основният защитник на Локомотив Стивън Езе не получи виза и не му бе разрешено да отпътува с тима, а отсъствието му може да се приеме като истински удар по тактиката на Бруно Акрапович. Все пак в лагера на Локо се надяват на добри новини в часовете преди сблъсъка със Старсбург, когато ще стане ясно дали Езе ще може да отпътува за Франция. @@@ Друг е въпросът доколко защитникът ще бъде в кондиция както физически, така и психически, за да помогне на своя отбор. @@@ Ден преди заминаването на Локомотив от състава отпадна и Един Бахтич. Техничният футболист се е оплакал от болки в кръста, а медицински преглед е установил, че хърватинът има камъни в бъбреците. При създалата се ситуация Бруно Акрапович със сигурност ще има проблеми в избора си на стартов състав, най-вече в защита. @@@ На вратата ще започне Мартин Луков, пред когото почти сигурно ще действа тройката защитници Милош Петрович, Дейвид Малембана и Лукас Масоеро. По фланговете отново ще играят Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен, а в средата на терена Димитър Илиев ще си партнира с Петър Витанов и Парвизджон Умарбаев. В атака Локомотив ще разчита на Анте Аралица и героя от втория мач със Спартак (Търнава) Ален Ожболт. @@@
Самият Акрапович е добре запознат с проблемите, които тимът му има в защита. Опитният специалист призна, че работи по това отборът му да изглежда на нужното ниво в дефанзивен план в реванша със Страсбург: "Работим по това да имаме план Б. Проблемите в защита са факт, но който се появи на мястото на Езе, трябва да сграбчи шанса си и да докаже, че заслужава да е част от отбора. Искам всички да си помагат на терена. Няма спор, че Езе е важен, направихме много тренировки с него и свикнахме с присъствието му, но ще намерим кой да го замести". @@@ Страсбург пък ще има подкрепата на своите верни фенове. Очаква се на "Стад дьо ла Мейно" да има малко повече от 20 000 души, а тимът ще опита да се класира за плейофа, където ги очаква Айнтрахт (Франкфурт). "Елзасци" са опитен отбор, но сякаш подценяват Локомотив (Пловдив) и това си пролича в първия мач в Пловдив. Вероятни състави:

СТРАСБУРГ:

Селс, Лала, Коне, Митрович, Джоку, Фофана, Сисоко, Мартен, Ндору, Да Коста, Ажорк

ЛОКОМОТИВ: Луков, Петрович, Малембана, Масоеро, Карагарен, Витанов, Д. Илиев, Умарбаев, Цветанов, Аралица, Ожболт Съдия: Джон Бийтън Стадион: "Стад дьо ла Мейно"

Начало:

21:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти