Пламен Христов - Треньор №1, Добруджа 07 – Отбор №1 на Добрич

Волейболът в Добрич получи поредно признание от Общината на града за изминалата 2019 година. Пламен Христов бе избран за Треньор №1 на града, в традиционната анкета за най-добрите спортисти на Добрич. Воденият от него до декември мъжки тим по волейбол на Добруджа 07  пък стана Отбор №1 на Добрич за същия период, като събра еднакъв брой точки с хандбален клуб Добруджа. 

Така волейболисти и треньор отново са начело на местния спорт, като печелят този приз за втори пореден сезон. През 2018 година Пламен Христов и отбора отново бяха избрани за номер 1 в годишната класация на Община Добрич.

Волейболният специалист бе избран за най-добър треньор от Общината, въпреки, че в кроя на ноември изненадващо бе освободен от поста на старши-треньор на ВК Добруджа 07. Мотивите на УС на клуба бяха, че се разделя с него поради слаби резултати на тима в първенството на Суперлигата. При освобождаването си, Пламен Христов, който е и старши-треньор на националния отбор на България за младежи под 20 години, остави добруджанци на трето място във временното класиране на шампионата. При приключване на първия полусезон на Суперлигата тимът на Добруджа 07  заема пето място в таблицата.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти