След 40 ранени сектор "Г" изригна: Щом искат война, ще я имат

След 40 ранени сектор "Г" изригна: Щом искат война, ще я имат

Феновете на ЦСКА, които присъстваха и бяха бити на мача в Ловеч срещу Литекс, обвиниха, че всичко от страна на полицията е било предварително планирано. "Искаме справедливост. Да, тези, които нахлуха на терена от феновете на ЦСКА, да си понесат последствията. Но и полицаите, които пребиха над 40 запалянковци на ЦСКА след мача, също да бъдат наказани. Това, което се случи в Ловеч е безобразие. Защо имаше само 12 полицаи вътре в стадиона и над 300 добре екипирани служители извън него, които чакаха да ни пребият? Пак казвам, хората, които нахлуха, трябва да си понесат последствията. Но какво направи полицията? На стадиона ни се подмазваше и държеше като мишка, а извън него започнаха да се правят на мъже. Изпратиха ни с: "мръсни шопи, напуснете града ни!" и бутаха хората по колите с палки. В тази ситуация полицията бе абсолютно неадекватна. Нито жителите на Ловеч, нито футболистите, нито феновете бяха защитени", заяви председателят на фен-клуба на армейците Димитър Ангелов-Дучето, който допълни:

"Факт е, че срещу ЦСКА има заговор. Справиха се с клуба, справиха се с футболистите. Само публиката на ЦСКА остана. Тя обаче няма да се предаде. Обявиха ни война и ние ще отговорим. Има начини, бъдете сигурни", допълни Дучето.

Освен него на пресконференцията, дадена от червените фенове присъстваха един запалянко, който е бил пребит от полицията след мача, един, чиято кола е отнесла палки и председателят на най-големия фен клуб в София - "Изток". 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички