Дженоа запазва процент от правата на Борносузов

Дженоа запазва процент от правата на Борносузов

Новата власт в ЦСКА - София явно тотално променя финансовия манталитет на клуба. Изискването към оперативните шефове Стоян Орманджиев и Филип Филипов е повече никога името на “армейците” да не бъде забърквано в трансферни скандали, камо ли да се стига до съдилища в Нион.

Първият сигнал за вятъра на промяната идва от трансфера на Йоан Борносузов. Договорът на юношата на “червените” с Дженоа изтече и той се завърна от Италия като свободен агент. Интересното е, че клубът от Серия “А” е пропуснал и периода, в който официално да предложи нов контракт на тарана, с което да си гарантира поне компенсация под формата на “тренировъчна такса”, която варира от 20 до 100 хиляди евро.

ЦСКА - София си върна голям талант от Дженоа
ЦСКА - София си върна голям талант от Дженоа

Въпреки пропуска, от “Армията” се обадили в офисите на Дженоа и оценявайки вложеното от италианския клуб в новия номер 9 са поканили джентълменски клуба от Генуа да предложат начин на финансово овъзмездяване. В крайна сметка е договорена компенсация от 7 процента при следващ трансфер на Борносузов в чужбина. Така пък е заличена възможността Дженоа да има каквито и да е претенции по съдебен път за “тренировъчна такса”.

“Мач Телеграф”

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички