Въпреки провала в квалификацията в RB виждат позитив в подобренията си

Отборът на Рейсинг Булс започна уикенда за Гран При на Испания с почти изцяло нов автомобил, след като въведе множество подобрения по VCARB 01. Практически единствено предното крило на колата запази своята спецификация спрямо предходните стартове.

На хартия по-подходящо трасе от „Каталуния“, на което да бъдат направени такива големи промени няма, тъй като испанската писта е перфектна за тестването на нови компоненти. За съжаление на Рейсинг Булс този тест не бе издържан поне в квалификацията, в която и Юки Цунода, и Дениъл Рикардо бяха елиминирани още в края на първата фаза. Въпреки това и двамата заяви пред медиите в Барселона, че виждат окуражителни значи от промените по VCARB 01.

„Бих искал да мисля, че все още има какво да разберем за този пакет, така че ще продължим да го правим. От друга страна смятам, че в тренировките балансът беше по-лош, а в квалификацията колата се усети много по-добре.

„Усещането всъщност не беше толкова лошо. Разбира се има завои, в които си мислиш, че може да си по-бърз, така че може би просто не ни достига притискане, но като цяло днес усещането беше по-добро, отколкото в петък.

„Не съм говорил с Юки, но не мисля, че той беше много недоволен от колата. Мисля, че просто не бяхме достатъчно бързи. Обикновено в Q1 използваме три комплекта гуми, но това не гарантира място в Q2, но ни дава по-добър шанс, но фактът, че не прогресирахме показва, че в момента просто нямаме нужното темпо.

„В петък все още разгадавахме колата и вечерта направихме някои големи промени. Така че може би не сме с перфектните настройки в момента, което е окуражителното, но смятам, че свършихме добра работа през нощта, за да докараме колата до по-добро място. Така че от моя страна днес усещането беше по-добро. Чувствах се по-комфортно и бях по-уверен, но за съжаление часовникът не лъже. Все още сме там, където бяхме вчера (в петък).

„С тези коли подовете са много натоварени, генерират голяма част от притискането и когато имаш нов такъв е важното да го разбереш възможно най-бързо. Както казах днес направихме добра стъпка, но когато Пиер (Хамелин) ми каза, че съм на 18-то място аз останах без думи, защото бях изненадан. Знаех, че няма да сме в топ 10, но мислех, че поне ще сме в Q2“, каза Рикардо.

„Подобренията работят спрямо очакванията – коментира Цунода – Така че аз смятам, че пакетът работи. Не прави нищо странно, но просто тази седмица нещо не ни достига, пробрахме много различни неща.

„Исках да чуя, че съм поне 16-ти, но 17-то място беше доста далеч от там, където исках и очаквах да съм след тази обиколка. Поне мога да максимизирам нещата, но в същото време е разочароващо да чуя, че след такава обиколка съм едва 17-ти.

„Надявам се това да специфично за тази писта. Знаем, че можехме да се подготвим по-добре и знаем какво ни липсва, за да подобрим ситуацията. Но тази седмица не успяхме да коригираме ситуацията, което беше основното ни ограничение“, добави японецът.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички