Шефът на Алпин защити решението за връщането на Бриаторе

Ръководителят на отбора на Алпин във Формула 1 Бруно Фамен защити решението на френския тим да наеме скандалния Флавио Бриаторе за главен съветник.

Бриаторе бе начело на базирания в Енстоун екип в най-успешния му период. Именно италианецът изведе отбора до двете поредни титли в Михаел Шумахер в средата на 90-те, след което стори същото и с Фернандо Алонсо през 2005 и 2006.

Алпин официално върна Бриаторе във Формула 1
Алпин официално върна Бриаторе във Формула 1

Той обаче буквално бе прокуден от Формула 1 през септември 2009, след исбухването на скандала крашгейт. Тогава Бриаторе получи доживотна забрани за участие под всякаква форма в състезания на ФИА. По-късно обаче тази санкция бе намален след съдебно решение.

Флавио Бриаторе напсува критиците си
Флавио Бриаторе напсува критиците си

Въпреки това Бриатора странеше от пряко участие във Формула 1 и единствено се подвизаваше в падока в ролята си на мениджър на Алонсо. Вчера обаче от Алпин обявиха, че Бриаторе ще бъде главен съветник на отбора, а Фамен заяви пред медиите в Испания, че не се интересува от миналото на италианеца и прави всичко възможно, за да подобри представянето на Алпин.

Давид Санчес кацна в Алпин
Давид Санчес кацна в Алпин

„Не ме интересува много неговото минало. Аз винаги гледам напред към бъдещето и се опитвам да направя какво мога, за да направя отбора по-добър. Това е нашата цел.

„Това, което виждам с идването на Флавио е възможността ние да се възползваме от неговия опит. Той познава много добре Формула 1, познава много хора и съм сигурен, че ще ни помогне в развитието на отбора. Това е.

„Има много ясна цел да подобрим конкурентноспособността на нашия отбор възможно най-скоро и възможно най-бързо. Ние търсим силна подкрепа. Ние се радваме, че я получаваме в лицето на техническия директор Давид Санчес, когото привлякохме много бързо.

„Същото се случи и с Флавио. Целта ни е да направим отбора по-добър възможно най-скоро и да разчитаме на опита, познанията и връзките на Флавио ще ни е само от полза. Ние използваме всички налични ресурси и ще продължаваме да търсим нови, с които да подобрим отбора“, обясни Фамен.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички