Легендата Джордан Ларсън ще участва на четвърти Олимпийски игри

Една от най-популярните волейболистки в САЩ Джордан Ларсън се връща на терена, за да участва на четвърти Олимпийски игри, съобщи самата тя. С пълна с трофеи и награди визитка, 37-годишината състезателка се оттегли от играта след като тимът на САЩ спечели олимпийския турнир в Токио преди три години.

Но след доста най-вече лични проблеми, тя намери убежище и стимул да обърне хода на събитията, след като влезе в офиса на Карч Кирай. Най-успешният треньор по волейбол в Америка успя да я убеди и на 37-годишна възраст диагоналът отново е в отбора за Париж 2024.

След развод със съпруга си и сериозно търсене на мир в душата, Ларсън се озовава отново в националния отбор и се насочва към четвърта олимпиада. А треньорът е основна причина. Двамата са заедно от 2009-а година и самата волейболистка признава, че тя не би изминала целия този път без него.

"Карч и аз сме заедно през цялото мое волейболно пътуване. Той познава цялата ми професионална кариера и всички неща, които се случват между игрището и личния ми живот. Мисля, че има нещо повече. Той е приятел, ментор и чак накрая треньор. Карч е въплъщение на всичко", разказва волейболистката. Той й помага да преодолее два развода след неуспешни бракове, както и да мине през смъртта на майка си Кае преди 15 години от рак на гърдата.

"Разберете ме, в такива моменти животът става труден, но там беше Карч Кирай. И той ми подаде ръка, издърпа ме на повърхността и ме върна. Бях се омъжила веднага след Олимпийските игри в Токио с идеята да сложа край на волейбола, да се оттегля, готова да създам семейство. Но животът е всичко онова, което ти се случва, докато правиш планове", продължава тя разказа си за агенция АП.

Кирай, чието пълно име е Чарлс Фредерик Кирай, е първият човек, спечелил златни олимпийски медали в класическия и в плажния волейбол. Избран е за най-добрия волейболист на XX век от Международната федерация по волейбол (FIVB).

Веднага след като разбира за личните проблеми, опитният треньор и психолог знае какво да прави. Когато загубиш една любов, трябва да откриеш другата. И тя се върна към волейбола. Откри, че го обича, тялото й се чувства много по-добре, отколкото си мислеше. Самата игра й липсва много повече, отколкото си мислеше", обяснява специалистът. Искам да кажа, че според мене тя е най-добрата волейболистка, някога играла за националния отбор на САЩ. При това положение естествено, че мястото й е в отбора.

На Игрите в Париж американките попаднаха в трудна група. В поток А тяхна конкуренция са домакините от Франция, солидната формация на Сърбия и винаги непредвидимият тим на Китай. И именно поради тази причина Ларсън е нужна на отбора, мотивира се опитният треньор. Освен титлата от Токио, на Олимпийски игри състезателката има сребърно отличие от Лондон 2012, както и бронзово от Рио де Жанейро 2016. Също така е световна шампионка от Италия през 2014, както и трикратна победителка в Лигата на Нациите.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички