Sportal.bg посети базата на първия отбор на Борусия (Дортмунд)

Екипът на Sportal.bg посети базата на сребърния медалист в Шампионска лига Борусия (Дортмунд). На нея се готви и първият отбор на "черно-жълтите". Спортният център, който се намира в Бракел на около 15 минути с автомобил от "Сигнал Идуна Парк", разполага с девет терена, два от които са предназначени само за играчите от първия състав.

В базата тренират всички деца от школата на германския гранд, като за тези, на които семействата не могат да си позволят превоз, клубът осигурява такъв - луксозни бусове взимат талантите и след това ги карат до домовете им. Безплатно. Без заплащане е и да си част от школата.

Модерният комплекс разполага, естествено, с възстановителен център, фитнес, интернат за юношите, уреди за различни упражнения, в т.ч. масата текбол, която все още не е особено разпространена у нас, и възвишението "берг", което се използва за спринтове нагоре и надолу, а от другата му страна има стълби, на които германците тренират "трепеншпрюнге" - стълбищни скокове, за подобряване на експлозивната сила. Налице е и оборудвано помещение за специализирани тренировки за подобряване на възприятията, техниката и реакцията на футболистите.

На базата на Борусия има ясно правило - родителите са само шофьори на децата си след влизането в паркинга, нямат право да говорят с треньорите.

Непосредствено до "Сигнал Идуна Парк" клубът от Дортмунд разполага с още два терена, на които се готви академията - таланти, които са в радара на "Бе Фау Бе" и имат шанс да се присъединят към школата в Бракел. На входа на академията е издигната специална стена в жълто с ликовете на легенди на Борусия - Ларс Рикен, Карл-Хайнц Ридле, Хайко Херлих, Юрген Колер, Михаел Цорк, Ян Колер, Марио Гьотце и др., а надписът гласи "Място, на което се изграждат герои".

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Германия

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички