Гасли не изключи възможността Алпин да се откаже от моторите на Рено

Пилотът на Алпин Пиер Гасли не изключи възможността заводският тим на автомобилния гигант Рено да работи с друг доставчик на задвижващи системи за началото на сезон 2026 във Формула 1. Такива информации се появиха много в последните дни, а още през миналия месец Джо Сейуърд написа, че големият шеф на Рено Лука ди Мео вече обмисля тази възможност, която на практика предхожда продажбата на отбора.

“Като отбор, за нас е важно да имаме предвид всички възможности и след да изберем това, което е най-добро по отношение представянето ни на пистата - коментира Гасли възможността Алпин да се раздели с моторите на Рено. - Отборът ни има много ясни цели, искаме да сме конкурентни, искаме да се борим в челото. Аз се доверявам на решенията на топ мениджмънта ни и в това отношение нямам притеснения.”

Какво ще стане с Алпин, когато си тръгне Рено?
Какво ще стане с Алпин, когато си тръгне Рено?
Ферари ще използва ново задно крило в Барселона
Ферари ще използва ново задно крило в Барселона

Французинът уточни, че заради правилата, които изискват да имат паритет между възможностите на задвижващите системи за заводските болиди и тези на клиентските тимове, той не се притеснява много бъдещите доставки на мотори. Задвижващата система на Алпин остава сред най-проблематичните във Формула 1 - с най-ниска мощност и недостатъчно високо ниво на надеждност.

Ще догонят ли преследвачите Ред Бул в Барселона?
Ще догонят ли преследвачите Ред Бул в Барселона?
Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички