Перес: Трябва ми успешен успешен уикенд

Вторият пилот на Ред Бул във Формула 1 Серхио Перес заяви, че има нужда от “успешен уикенд” в Барселона, след това което му се случи в Канада и което мексиканецът определи като “бедствие”. В Монреал Перес не успя да излезе от първата част на квалификацията, а в неделя катастрофира и отпадна, като не беше постигнал особен прогрес в класирането.

“Знам, че в Испания ми трябва успешен уикенд след бедствието в Канада - заяви днес на пистата Чеко. - Понякога се налага да си промениш настройките, както направих аз след последното състезание. Бах в Милтън Кийнс, работих с тима, за да открием проблемите, които ми пречат и да извлека максимума от колата. Състезанието в Испания е като домашно за мен и тук трябва да покажа, че мога да постигна повече.”

Перес оставил Ред Бул без резервни части?
Перес оставил Ред Бул без резервни части?

След проблемите в Канада, Перес отстъпи до петото място в класирането и вече е на 87 точки съотборника си Макс Верстапен, който води.

Най-добрите пилоти във Формула 1 според Макс Верстапен
Най-добрите пилоти във Формула 1 според Макс Верстапен

“Нашият RB20 трябва да е бърз в Барселона, но ние трябва да извадим това представяне на бял свят, за да постигнем резултатите, които искаме”, допълни мексиканецът, който идва с наказание от три места назад на старта след Канада.

Ще догонят ли преследвачите Ред Бул в Барселона?
Ще догонят ли преследвачите Ред Бул в Барселона?
Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички