Атланта Хоукс няма да разменя първия пик в Драфта на НБА

Атланта Хоукс няма да разменя първия пик в Драфта на НБА

Отборът на Атланта Хоукс няма намерение да се разделя с първия пик в Драфта на НБА и ще го използва, за да избере най-обещаващия млад играч. Това заяви генералният мениджър на клуба Ландри Фийлдс.

"Ястребите" изненадващо спечелиха лотарията за първия избор, въпреки че имаха по-малко от три процента шанс, за да се сдобият с него. През миналия сезон те завършиха на десето място в Източната конференция с 36 победи и 46 загуби и дори участваха в плей-ин турнира за попадане в плейофите.

"Всички в клуба сме много развълнувани от предстоящия драфт. Мисля, че сме в отлична позиция и колкото повече наближава драфтът, толкова повече се радвам, че имаме първия пик", заяви Фийлдс.

Драфтът в НБА е на 26 и 27 юни, а за пръв път от много години баскетболните анализатори в САЩ нямат консенсус около това кой ще бъде взет под номер 1. За момента четирите най-спрягани опции са френските таланти Александър Сар и Закари Рисаше, гардът на Кентъки Рийд Шепард и центърът на ЮКон Донован Клинган. 

Фийлдс посочи, че при взимането на решението кой играч да избере Атланта, последната дума ще бъде неговата, а не на собственика на клуба Тони Реслър.

"В последните дни нашият избор се стеснява все повече и повече. Бих казал, че преди седмица имахме много повече претенденти за първия избор", добави Фийлдс. Освен първия избор в предстоящия драфт, за момента Атланта няма нито един друг в двата кръга на селекция на младите баскетболисти.

Следвай ни:

Снимки: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички