Защо Лоусън завижда на Верстапен

Резервният пилот на отборите на Ред Бул и Рейсинг Булс във Формула 1 Лиам Лоусън разкри защо завижда на трикратния световен шампион Макс Верстапен.

Пред TalkSport новозеландецът обясни, че завижда на Верстапен за позицията, в която той се намира, а именно да печели толкова много, че хората да го мразя. В Монреал преди две седмици нидерландецът постигна своята победа №60 във Формула 1, като от тези 60 успеха цели 50 са дошли от началото на 2021 година насам.

„Мисля, че Макс е пределно ясен в това, че не се засяга от това както мислят хората. Мисля, че ще е много яко да си в позиция да печелиш толкова много, че да те мразят. Това е нещо, което не го притеснява. Той и без това си има много фенове, извън хората, които не го харесват много, така че той няма от какво да се притеснява“, коментира Лоусън.

Новозеландецът също така разкри и една по-различна страна на Верстапен, която много малко хора виждат. Лоусън се върна към своя дебют във Формула 1 в Нидерландия миналата година, когато Верстапен е отишал при него точно преди състезанието и го е успокоил, припомняйки му да се наслаждава на момента.

„Случи се когато седнах в колата миналата година. Той беше там. В Ред Бул стаите на пилотите се разположени една до друга в моторхоума. Неговата беше точно до моята и преди състезанието на „Зандвоорт“ аз естествено бяха много стресиран и той просто дойде при мен и беше много открит. Каза ми да не забравя да се наслаждавам и ми припомни, че стигането до Формула 1 е голямо постижение.

„Говореше ми повече такива неща, които не са свързани с карането. По-скоро ментални. Той е много силен ментално, може е най-силният. Той не се притеснява. Много ми помогна в тази напрегната за мен ситуация“, заяви Лоусън.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички