Ръсел не мисли, че ще трябва да бъде ментор на Антонели във Формула 1

Ръсел не мисли, че ще трябва да бъде ментор на Антонели във Формула 1

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел направи своя първи публичен коментар по адрес на спрягания за негов бъдещ съотборник Андреа Кими Антонели.

Очакванията са именно италианецът да бъде избран да заместник на отиващия във Ферари Люис Хамилтън. За 17-годишния Антонели това ще бъде пълен дебют във Формула 1, при това с един от водещите отбори.

Волф загатна кой ще бъде заместникът на Хамилтън в Мерцедес догодина
Волф загатна кой ще бъде заместникът на Хамилтън в Мерцедес догодина

Според Ръсел обаче той няма да има нуждата британецът да му бъде ментор, тъй като е достатъчно голям талант. Британецът все пак призна, че ще бъде готов да помага на италианеца при нужда.

„Не мисля, че един екстремно талантлив пилот бил има нужда от менторство от страна на друг. Трябва да намериш собствения си път, да допуснеш собствените си грешки. Ще се радвам да давам съвети и да му помагам по пътя, защото се чувствам уверен и искам най-доброто за отбора.

„Историята е доказала, че ако искаш да се бориш за титлата, ти имаш нужда от съотборник, който да те натиска през цялото време и да кара да даваш повече от себе си. Това ти помага в битките в челото.

„В миналото сме виждали колко трудно става, когато в челото има самотен войн, който се бори с две коли, които имат стратегическо предимство. Който и да кара с мен догодина ще трябва да ме държи под напрежение. Вълнувам се за тази промяна. През последните три години трупах увереност с Люис, но мисля, че промяната е вълнуваща“, заяви Ръсел.

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички