Станислав Генчев: Левски трябва да се бори за титлата и Купата, ще има глоби

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев се срещна с представителите на медиите преди старта на лятната подготовка.

Първата тренировка на представителният отбор за лятната подготовка започва в 18:00 часа и ще бъде открита за привърженици и представители на медиите.

Не е лесен процесът за трансфер. Очаквам до края на седмицата да приключим три трансфера. От днес имам добри новини, че единият е готов. Надявам се да се присъединят максимално бързо, за да свикнат с отбора. Нека стане официално и ще разберете позицията му. Казах, че бяхме договорили всичко, но в последния момент нещата се промениха и не искам това да стане пак така. Отборът трябва да има собствена система на игра и противниците да се съобразяват с нас. Левски е един от грандовете и трябва противниците да се съобразяват с нас. Едно нещо, което се тренира целенасочено, винаги води до резултати. Най-лесният начин да се стигне до обединение между феновете, са добри резултати и добра игра. Когато няма резултати, винаги се раждат противоречия между фенове, ръководство и така нататък. Един треньор и футболист на Левски не трябва да очаква цели, които да му бъдат поставяни. Аз смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за Купа. И да имаше европейски мачове, те щяха да започнат около първия мач за първенство. Сега ще имаме време да се подготвим, след това мачовете ще са събота-събота и ще имаме много време. Европейските мачове са нещо, което ще липсва на Левски. Държа да привлека добри футболисти, които смятам, че ще помогнат на Левски. Естествено, с футболистите, с които съм работил, е по-лесно да преценя дали могат да помогнат на Левски. Не е лесно да се привлекат добри нападатели, защото изискват високи заплати и има голям интерес към тях. Гледаме момчета, които са в България, познават българския футбол и ние ги познаваме като треньори.

7 Станислав Генчев разкрива очакванията си за предстоящия сезон на Левски

Има един закъснял, който си е изпуснал самолета. Той ще понесе финансова санкция и смятам, че това няма да се повтори. Лима не е тук, става дума за него. За мен е добре всички футболисти да останат в отбора. Футболът е бизнес и ако дойде добра оферта, ние ще продадем играча. Когато един футболисти мисли повече за финансова изгода, той не е с глава си в съблекалнята и не е полезен за отбора.

Има правила, на които ще държа. Това са колко време играчите да идват преди тренировка, каква информация трябва да достига до доктори и масажисти, как трябва да се държат играчите. Ще има санкции, ако някой не е в добра спортна форма. Говорим най-вече за килограмите. На никой няма да е лесно да му сложим паве от 2 килограма в джоба и да го накараме да бяга. Същото е и с футболистите.

Футболистите трябва да знаят, че докато има шанс да се борим за титлата, ще го правим. Всички отбори започваме от 0 точки и от нас зависи къде ще завършим в края. Всички национални състезатели, младежкия и юношеския отбор ще се присъединят към лагера в Правец. Много искам да наложа млади футболисти. Петима от младите ни таланти ще започнат с нас. Всеки ще получи шанс.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички