Селекционерът на Словения: Ще говорим за Лука след Финалите в НБА

Селекционерът на Словения: Ще говорим за Лука след Финалите в НБА

Словенската баскетболна федерация обяви списъка на играчи за националния тим, които ще се подготвят за предстоящите олимпийски квалификации, а част от него е и звездата на Далас Маверикс Лука Дончич, който в момента участва във финала на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Самият Дончич е потвърдил, че ще се включи в състава след края на ангажиментите му с Далас, ако здравето му позволява.

Тимът на Словения ще участва на квалификационния турнир в Гърция от 2 до 7 юли.

"Имаме само един план и той е да отидем в Гърция с най-силния си състав. Никой не знае какво ще се случи до тогава, така че ще трябва да се адаптираме. Ако живеем в тревога, тогава няма да можем да работим нормално", заяви селекционерът на Словения Александър Секулич, цитиран от Siol.net.

"Ще говорим за това дали Лука ще бъде на разположение, когато приключат финалите в НБА. Ние подкрепяме него и Далас в опита им да спечелят титлата. След това ще видим как да подготвим Лука и какво е необходимо. Ясно е, че има голяма несигурност във въздуха. Разчитаме на Лука да ни помогне още в подготвителните мачове, но всичко зависи от това колко дължа ще бъде серията за титлата в НБА и в какво физическо състояние ще бъде той. Говорихме и с медицинския екип на Далас, но има много фактори, които могат да окажат влияние", коментира още Секулич.

Словения има планирани контроли срещу Литва и Бразилия в подготовката си за олимпийските квалификации.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички