Вилньов: Волф вече е избрал Антонели за догодина

Световният шампион за 1997 година във Формула 1 Жак Вилньов успя да припомни на всички за острите си мнения и коментари по време на Гран При на Канада, като медиите се концентрираха основно върху дискусията, която той стартира за Дениъл Рикардо.

Но Вилньов отвори и една друга интересна тема, свързана с бъдещия пилот на Мерцедес, като Жак обясни, че Тото Волф е взел решение и то няма как да бъде променено.

Рикардо: Вилньов твърде много си е падал на главата
Рикардо: Вилньов твърде много си е падал на главата

“Тото Волф не допуска друго решение освен Андреа Кими Антонели - беше убеден канадецът. - Това вече е решено, това е отборът на Антонели. Той се готви за това от години и егото на Тото Волф има голяма роля в решението да бъде избран Антонели. Той иска да докаже на целия свят, че е правилно решение да подкрепи младия италианец, като съвместната им работа е започнала още когато Антонели беше на 12 години.”

Успя ли Антонели да убеди Волф, че е готов за Формула 1?
Успя ли Антонели да убеди Волф, че е готов за Формула 1?

Антонели пропусна Формула 3 и влезе директно във Формула 2 от Формула Регионал, като италианецът навършва 18 години през август и за сезон 2025 ще може да получи суперлиценз за Формула 1. Друг е въпросът дали ще има достатъчно опит след само една година във Формула 2.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички