Руди Фернандес се сбогува с феновете в Мадрид

Руди Фернандес се сбогува с феновете в Мадрид

Ветеранът Руди Фернандес привлече вниманието при победита на Реал Мадрид над Мурсия във финалния плейоф на испанското баскетболно първенство не само заради факта, че бе най-резултатен, но и с голямата вероятност да е изиграл последния си мач в Мадрид.

Реал се наложи със 79:63 като домакин и поведе с 2:0 успеха в серията за титлата в Испания, а 39-годишният Фернандес реализира 14 точки и 6 борби.

Очаква се Руди Фернандес да обяви края на състезателната си кариера след Олимпийските игри в Париж. Той бе поздравен с аплодисменти от станалата на крака публика след края на срещата с Мурсия.

"Изпитвам много емоции, защото това може да е последният ми мач тук. Но напускам с усещане, че съм свършил добра работа и съм дал всичко от себе си за клуба. Ще запомня начина, по който публиката се отнесе към мен. Много съм благодарен на хората, които са ми помагали по пътя ми", коментира Фернандес.

"През тези години имаше много битки, титли и поражения. Мисля, че направих най-доброто решение с идването си в Реал Мадрид и благодаря на хората, които го направиха възможно", каза още баскетболистът и се надява да не се стига до пети двубой във финалната серия срещу Мурсия.

"Трябва да спечелим още един мач. Знаем, че Мурсия е страхотен отбор, но с цялото ми уважение, надявам се да не се връщаме тук за пети мач", увери Руди Фернандес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички