Колежански треньор отхвърли колосална оферта от ЛА Лейкърс

Колежански треньор отхвърли колосална оферта от ЛА Лейкърс

Старши треньорът на ЮКОН (Кънектикът) Дан Хърли отказа оферта за треньорския пост в Лос Анджелис Лейкърс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), съобщава агенция Ройтерс. Според различни информации в американските медии, тя е била за шест години и с обща стойност 70 милиона долара.

Хърли се е срещнал с ръководството на Лейкърс през миналата седмица. Тогава той заяви в интервю за ESPN, че генералният мениджър Роб Пелинка и собственичката Джийни Бъс са били "изключително убедителни". Хърли обаче е решил да преследва трета поредна национална титла с Хъскитата.

"Гордея се с това, което успяхме да изградим в Кънектикът. Концентрирам съм върху това да ставаме все по-силни и сплотени като отбор. Ще продължаваме да преследваме титли и занапред", написа той в Х.

Треньорският пост в Лейкърс е вакантен от 3 май насам, след като Дарвин Хам бе уволнен след само два сезона начело на отбора. Хърли посети Лос Анджелис в четвъртък и петък, след което се завърна в Кънектикът. Неговият баланс начело на ЮКОН е 141-58.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички