Ботас ще ускори избора си на нов отбор

Ботас ще ускори избора си на нов отбор

Валтери Ботас се закани да ускори процеса по търсене на отбор, с който той да се състезава във Формула 1 през 2025 година.

Договорът на финландеца със Заубер ще изтече в края на сезона и на този етап изглежда, че двете страни няма да продължат сътрудничеството си, въпреки желанието на Ботас това да се случи. Проблемът за финалндеца е, че възможностите пред него стават все по-малко и по-малко, което принуждава Ботас той да забърза своя избор.

Ботас се е срещнал с шефа на Уилямс на "Имола"
Ботас се е срещнал с шефа на Уилямс на "Имола"

„Мисля, че трябва да направя своя избор бързо. Все още нищо не е потвърдено или подписано, така че няма големи новини. Все още разговарям с всички, ще трябва да направя своя ход бързо.

„Смятам, че в момента те (Ауди) искат да направят доста промени. Може би това ще се отрази и на пилотския състав. Поне така разчитам ситуацията аз, а те са готови да чакат повече. Но аз не мога да чакам вечно.

„Този отбор определено все още е опция. Но аз не мисля, че разполагам с това време да чакам. Затова искам да ускоря нещата. Лично, от това, което ми беше споделено в последните 12 месеца, аз смятах, че ще съм част от този проект. Но в последно време нещата затихнаха. Така че затова аз трябва да разчета добре ситуацията и да направя моето си нещо“, заяви Ботас.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички