Гледай на живо

ЕВРО 2024: Румъния 1:0 Украйна

Хамилтън похвали Маркес за тренсфера в Дукати

Хамилтън похвали Маркес за тренсфера в Дукати

Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън похвали шесткратния световен първенец в MotoGP Марк Маркес за неговия трансфер в заводския екип на Дукати за сезон 2025.

Преминаването на Маркес в Дукати, където той ще си партнира с действащия двукратен шампион Франческо Баная, бе обявено в сряда. Още преди то да бъде официализирано мнозина започнаха да сравняват трансфера на Маркес в Дукати с този на Хамилтън във Ферари, който бе обявен в началото на февруари.

От лазарета до заводския тим на Дукати за точно 24 месеца
От лазарета до заводския тим на Дукати за точно 24 месеца

Така през 2025 година най-успешните пилоти във Формула 1 и MotoGP ще носят червените цветове на италианските отбори в двата шампионата, което надали е било част и от най-смелите мечти на феновете в Италия през само няколко месеца.

„Страхотно е. Искам да кажа, че той е невероятен... да видим Маркес на Дукати ще е много яко. Дукати винаги е бил много готин мотор. От гледна точка на атлета или в случая пилота, сигурно е нещо подобно като при вас, когато сте били на една работа много дълго време. Хубаво е да имаш нещо ново, нова обстановка, ново бюро, нови хора, с които да работиш и нови предизвикателства.

„Ще има нерви, има много неща, в които не си сигурен, най-вече не знаеш как ще се впишеш в обстановката. Но това е вълнуващо. Страхотно е, когато си приветстван на ново място. Така че да, аз смятам, че е много яко. Нямам търпение да го видя на този мотор.

„Аз обичам MotoGP и се вълнувам страшно много за бъдещето на спорта. Мисля, че те ще научат много от това, което се случи с Либърти медия и Формула 1 през последните години и очаквам и там да има едно израстване. Но състезанията там са невероятни“, каза Хамилтън.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички