Илиан Илиев: Чака ни тежък мач, трябва да спечелим групата в Лига на нациите

Илиан Илиев: Чака ни тежък мач, трябва да спечелим групата в Лига на нациите

Селекционерът на България Илиан Илиев даде пресконференция в Любляна преди утрешната проверка със Словения.

"Очаквам футболистите да покажат същото внимание. Да не говорим за желание, защото в националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя.

Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър Румъния или Словения.

Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор, който иска да има успехи, изисква борбеност, не само Черно море. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", каза Илиан Илиев в Словения.

В дефанзивен план сме стабилни, добре е да не губиш, но е най-добре да побеждаваш. Приемаме, че тези резултати (последните) са позитивни, защото не сме загубили. Словения наистина е добър отбор, не го казвам от куртоазия. Надявам се това, което правим в малкото време, в предните лагери за половин час видео анализ, момчетата се справяха, да се получава", каза още треньорът.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Любляна

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Startphoto

Още от БГ Футбол

Виж всички