Хамилтън отрече да се чувства депресиран в Мерцедес

Хамилтън отрече да се чувства депресиран в Мерцедес

Люис Хамилтън е в хода на своя последен сезон в отбора на Мерцедес преди преминаването му във Ферари в края на годината.

Кампанията обаче не се развива никак благоприятно за британеца, който все още не е влизал в топ 5 в състезанията от началото на сезона. Най-доброто му класиране за двете шести места от Маями и Емилия-Романя, а във временното класиране той заема осмото място с 42 точки и пасив от цели 126 спрямо лидера Макс Верстапен.

Въпреки това си голямо изоставане и цялостното представяне на Мерцедес през 2024 година британецът обясни пред медиите, че не се чувства депресиран от липсата на напредък от страна на „сребърните стрели“.

И Хамилтън ще използва новото предно крило в Канада
И Хамилтън ще използва новото предно крило в Канада

„Не бих казал, че е депресиращо, просто е игра на търпението. Трябва да се справяш с това, което имаш, да максимизираш инструментите, с които разполагаш днес, утре и този уикенд.

„Окуражително е, че виждаме прогрес във фабриката и въздушния тунел. Ние имаме компоненти, които идват, а това винаги е вълнуващ процес – да изпробваме различни неща и да разберем кои работят и кои не.

„Фактът, че сме хванали някаква посока напред, тествали сме в симулатора и сега нямаме търпение тези части да пристигнат. Така че хората работят, те натискат много. Те пракарват много време във фабриката и работят усилено, за да получим тези части по-рано“, обясни Хамилтън.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички