Гледай на живо

ЕВРО 2024: Белгия 0:1 Словакия

Заплашиха, че ще затворят сектор "А" на "Колежа" за мачовете на Ботев (Пд) в Европа (документ)

Заплашиха, че ще затворят сектор "А" на "Колежа" за мачовете на Ботев (Пд) в Европа (документ)

Съществува сериозна опасност сектор "А" на стадион "Христо Ботев" в Пловдив да бъде затворен за мачовете на Ботев (Пловдив) в евротурнирите. Това става ясно от писмо на Костадин Филипов - представляващ ДЗЗД "Колежа" до Тошо Пашов - зам. кмет на Пловдив.

Ето какво какво пише в него:

"След проведена на 31.05.2024 година работна среща на обект: Изпълнение на строеж, част от Общинска спортна инфраструктура - стадион "Христо Ботев" - град Пловдив и установените на място отклонения от приетите и въведени в експлоатация обекти, Ви молим да становище по следните въпроси:

1. Установени са СМР на ниво + 1 и + 2 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД "Колежа" и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение.

2. Установени са СМР на ниво + 3 и + 4 и +5 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД "Колежа" и  по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение. 

3. Цялостно на територията на стадиона са открити промени, модификации и допълнителни работи по електрическите инсталации, които не са част от одобрената проектна докумантация. По наши данни тези промени са направени без знанието на проектант, строителен надзор, строител и Община Пловдив. 

4. В трафопост, намиращ се в близост до сектор А"„ има разположена една машина. която осигурява електрическо захранване на сектор А„." Впросната машина не е част от проекта към ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 и е доставена временно и под наем от ДЗЗД „КОЛЕЖА". Информираме Ви, че след изтичане на договора за наем, сектор А"„ ще остане без електрическо захранване.

Очакваме вашите отговори и решения на поставените в п р о с и .

Очакваме вашият отговор в най-кратки срокове, тьй като, като изпълнители на обекта сме принудени да спазим българското законодателство и да ограничим по всякакьв начин достыпьт до гореописаните помещения, тъй като те са все още активна строителната площадка и не са приети за ползване.

При липса на отговор до 10.06.2024г., каним Ваш представител от 08:00 часа, на 10.06.2024г. на място, заедно с представител на строителния надзор и проектант да предприемем нужните действия, за ограничаване на достъпът до описаните зони."

С уважение:

Представляваш ДЗЗД „КОЛЕЖА": Костадин Филипов

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички