Гледай на живо

Очаквайте: Олимпийските надежди на Валентина Георгиева и Кевин Пенев споделят очакванията си за Париж 2024

Стипич: Аз съм стратег! Приличам на истински балканец, но имам германски софтуер

Стипич: Аз съм стратег! Приличам на истински балканец, но имам германски софтуер

Новият старши треньор на ЦСКА - София Томислав Стипич сподели пред клубната телевизия на "червените" първите си впечатления. Хърватинът с германски паспорт заяви категорично, че от този момент мечтите на всички фенове се превръщат и в негови мечти.

44-годишният специалист говори за футболната си философия, след което изрази надежда, че ще успее да убеди своя отбор да играе атрактивно. Стипич се определи като стратег, който има балкански хардуер и германски софтуер.

Официално: Хърватин застана начело на ЦСКА - София
Официално: Хърватин застана начело на ЦСКА - София

"Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности с ценностите на клуба, за мен е напълно естествено, автентично да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден.

Мисля, че е много важно да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да поема отбора. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Тук съм да бъда най-добрият възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати.

Кой е Томислав Стипич - новият треньор на ЦСКА - София?
Кой е Томислав Стипич - новият треньор на ЦСКА - София?

Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам на истински балканец. Но имам германски софтуер. Те ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като малък са ме завели в Германия, за да получа тази възможност да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура. Наистина сега се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред.

ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор трябва да поемам отговорност на ежедневна база за всички големи неща, за резултатите, за това как да живеем всеки ден, но също и за малките неща като ръкостискането, като това да сме близо до хората, защото искам да бъда един от вас.Знам, че не разполагаме с много време, но имаме достатъчно, за да постигнем добри резултати. Мисля, че футболната философия идва от треньора, от характера му. Аз съм стратег. Аз съм емоционален. Вкарвам това в моите тренировъчни програми и се опитвам с комуникация и дребни детайли да спечеля сърцата и умовете им. Така че няма да е трудно за мен да убедя играчите си, че трябва да играем атрактивен футбол. Когато топката е в опонента, атакуваме, за да я вземем, а когато вземем топката, атакуваме за гол. Много е просто", каза Томислав Стипич.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички