Марк Маркес: Благодаря на Дукати за доверието, ще дам всичко от себе си за Грезини

Марк Маркес: Благодаря на Дукати за доверието, ще дам всичко от себе си за Грезини

Марк Маркес заяви, че е изключително радостен от факта, че догодина ще носи червените цветове на заводския екип на Дукати в MotoGP и благодари на шефовете на италианския тим за гласуваното доверие.

Бомбастичният трансфер е факт! Марк Маркес отива в Дукати
Бомбастичният трансфер е факт! Марк Маркес отива в Дукати

Трансферът на шесткратния шампион в кралския клас бе обявен по-рано днес. В Дукати той ще си партнира с действащия двукратен световен първенец Франческо Баная, като двамата ще формират една от най-титулуваните пилотски двойки в цялата история на световния шампионат.

Разбира се Маркес не пропусна да благодари и на отбора на Грезини Дукати, който го приюти след раздялата му с Хонда в края на миналата година. Испанецът обеща да даде всичко от себе си за скромния италиански тим до края на сезона, преди да се отправи към Дукати за следващата голяма глава от неговата кариера.

„Много се радвам, че ще нося червените цветове на заводския отбор на Дукати в MotoGP пред следващия сезон. Още от първото ми качване на Desmosedici GP аз се наслаждавам на карането на мотора и се адаптирах бързо към него. От този момент аз знаех, че моята цел ще е да продължа по този път, да продължа да се подобрявам и да отида в отбора, с който Франческо Баная стана световен шампион през последните две години. Радвам се, че ще направя тази голяма стъпка през 2025 и съм благодарен на Дукати за гласуваното доверие.

„Искам да благодаря и на Надя, Карло, Микеле и целият екип на Грезини за това, че ме посрещна с отворени врати в този деликатен момент от моята кариера. Ние ще продължим да се забавляваме и да даваме всичко от себе си до края на сезона, това ще е моят приоритет“, каза Маркес.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички