Владимир Димитров: Много претенденти за елита паднаха под ножа! Ред е да опитаме и срещу Марек

Владимир Димитров: Много претенденти за елита паднаха под ножа! Ред е да опитаме и срещу Марек

Струмска слава продължава с блестящата си победна серия в последните няколко мача. След успеха над Септември в София, последва победа и над Добруджа, която изкачи тима на временното пето място в класирането. Ето какво каза старши треньорът на Славата Владимир Димитров пред официалния сайт на Струмска слава:

-Господин Димитров, на какво се дължи страхотната игра и резултати срещу силните отбори във Втора лига?

-Причината за това нещо явно се корени в манталитета на футболистите и лично в мен. Аз наблягам на психическата мотивация преди мачовете с по-големите отбори от нас, с тези, които са преди нас в класирането. Акцентирам цяла седмица върху представянето ни и това оказва влияние върху самия мач. След като поех отново отбора, победихме Монтана като гост, Септември в София, Добруджа, Янтра, направихме равен с Марек. Всички тези отбори в един или друг момент гласно обявиха амбиции за Първа лига. И почти всички паднаха под ножа, образно казано, като не успяхме само срещу Спартак (Варна).

-Споменахте Марек, а в последния кръг предстои гостуване именно в Дупница…

-Ще ме попитате дали ще играем (смее се). Отиваме и ще се опитаме да ги победим. Марек няма загуба у дома до момента през сезона, от 16 домакинства е записал 10 победи и 6 равенства… Следя статистиката и знам всички подробности. Но това не пречи да отидем и да опитаме да ги победим. Не казвам, че ще успеем – може и да не спечелим, но ще направим всичко, което зависи от нас, за да ги победим!

-Когато се завърнахте начело на отбора, казахте, че „пето място в края на сезона би ви отивало“…

-Така е и това е моята лична амбиция да го постигнем! Ще опитаме да го направим, защото най-високото класиране на Струмска слава във Втора лига е 6 място през сезон 2018/2019. Сега преследваме петата позиция.

-А можехте да бъдете и още по-нагоре в класирането, ако не бяхте сбъркали наглед срещу по-слаби противници? Защо победихте силните, а допуснахте грешки срещу тези, които се намират след вас в класирането?

-Явно неглижираме отборите от нашето или по-ниско ниво, а вече казах – обръщаме повече внимание на по-силните отбори. Макар че за всеки мач се дават три точки, както гласи клишето, но е истинско удоволствие да победиш отбор, който е преди теб и смята, че е по-добър от теб.

-А вие винаги казвате, че вашите футболисти с нищо не отстъпват на тези в първите четири тима в първенството?

-Разбира се, че е така и стоя категорично зад думите си. Вижте, аз разбирам нещата по следния начин и го казвам на момчетата в съблекалнята – излизаш на терена и показваш точно в тези 90 минути, че ти с нищо не си по-лош от твоя опонент от противниковия отбор и че президентът на отсрещния клуб без проблеми може да избере теб, а не него. Това е моментът, точно тези 90 минути. Не след мача, не утре, не след два дни в кафенето, когато на думи и приказки всички са силни. Показваш на терена кой е по-добър. И ако ти си по-добрият, побеждаваш! Много е просто…

-Тоест, отивате в Дупница и показвате, че сте по-добри от Марек, за да завършите подобаващо сезона?

-На хиляда процента… Няма сила, която да ни откаже от нашите амбиции да опитаме да спечелим. Дали ще успеем, ще видим, но със сигурност ще се постараем да ги победим

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички