Силно представяне на Игнат Исаев и Йордан Йорданов в Чехия

Силно представяне на Игнат Исаев и Йордан Йорданов в Чехия

Силно представяне в оспорваното чешко рали „Чешки Крумлов” записа българският екипаж Игнат Исаев/Йордан Йорданов (Астра Рейсинг, Шкода Фабия R5). Двамата завършиха на 14-о място в генералното класиране, като спечелиха една позиция в последната отсечка, като българите са едва вторият чуждестранен екипаж в топ 15. Пред тях на 8-а позиция е германецът Алекс фон Турн унс Таксис, който е редовен участник в Европейския рали шампионат и има много по-сериозен опит в чешките надпревари. Състезанието включва 15 отсечки и над 170 състезателни километра.

Рали „Чешки Крумлов” е сред състезанията, „запазени” за местните пилоти, като надпреварата е втори кръг от рали шампионата на Чехия и победата взе Доминик Стритески (Шкода Фабия RS Rally2 ), който победи с 0,8 секунди Вацлав Пех-младши (Форд Фокус WRC 06). Трети завърши голямата чешка звезда Ян Копецки (Шкода Фабия RS Rally2), който остана на 3,6 секунди от победата. Състезанието можеше да завърши и по друг начин, но Пех-младши получи 10 секунди наказание за закъснение на часова контрола след третата отсечка и това го лиши от първото място.

Шампионите на България завършиха на второ място в Румъния
Шампионите на България завършиха на второ място в Румъния

Още един български екипаж записа добро класиране в ралито – Никола Мишев и Петър Сивов (Пежо 208 Rally4) завършиха на 34-о място в генералното класиране от 82 екипажа, като се класираха на 4-о място в своя клас в подреждането на Европейския рали трофей (ERT).

Снимки: Astra Racing, Nikola Mishev Rally

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички