Гледай на живо

ЕВРО 2024: Унгария 0:1 Швейцария

Официално бивш разпределител на Монтана ще продължи кариерата си във Верона

Официално бивш разпределител на Монтана ще продължи кариерата си във Верона

Бившият руски волейболист на Монтана Константин Абаев официално ще продължи кариерата си в италианския Рана (Верона), който е воден от Радостин Стойчев.

Бивш разпределител на Монтана ще продължи кариерата си в Италия
Бивш разпределител на Монтана ще продължи кариерата си в Италия

24-годишният разпределител бе част от състава воден от Даниел Пеев през сезон 2017/2018. От 2019 година Константин Абаев играе за родния си Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов.

Първото потвърждение дойде от Всеруската федерация волейбола (ВФВ), която обяви трансфера на разпределителят във Верона.

След това самият играч даде интервю за “БО Спорт”, в което говори за трансфера си във Верона.

"Пламен Константинов не участва в сегашния ми трансфер, както стана с Максим Сапожков. Това е съвпадение. Имах два варианта - Верона и Монца. Избрах Верона, защото ядрото на отбора остава там. Плюс това важна роля изигра фигурата на старши треньора Радостин Стойчев. Той е твърд специалист, който навремето спечели всичко възможно с Тренто. И Верона винаги изглежда прилично с него. Той ме канеше дълго време на тренировъчен лагер във Верона, но някак си не се получи през времето. Положително е, че и говори руски. Мисля, че това ще ми помогне бързо да се впиша в отбора и играта", сподели Абаев за трансфера си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички