Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледай на живо

Битката за второто място продължава след равенство на ЦСКА - София с Крумовград, Локомотив и Левски излизат в мач за престиж в Пловдив

Левски публикува финансов отчет за 2023 година

Левски публикува финансовия си отчет за 2023 година, като той е направен до 31 декември. Клубът е отчел печалба в размер на 2 215 000 лева, но въпреки това, регистрираният капитал на Дружеството (30 787 000 лева) надвишава нетните му активи, които са в размер на 1 535 000 лева.

Освен това, е нарушено изискване от Търговския закон. „Тези обстоятелства пораждат съществена несигурност относно способността на Дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие“, се пише във финансовия отчет на „сините“.

От ръководството са изразили увереност, че ПФК Левски ще поддържа нормална дейност, чрез финансова подкрепа на основните акционери, в случай на необходимост.

Ето какво написаха от клуба:

„Уважаеми Левскари,

предоставяме на Вашето внимание Годишните финансови отчети за годината, приключваща на 31.12.2023 г., както и Доклад на независимия одитор „Желязков Одит 2004 ООД“, съгласно разпоредбата на чл. 47а от Наредбата за национално клубно лицензиране, изд. 2023 г.

Годишните финансови отчети за годината, приключваща на 31.12.2023 г. и Докладът на независимия одитор може да видите в прикачените документи."

Годишен-финансов-отчет-по-МСС-за-2023-г.

Доклад-на-независимия-одитор-относно-финансовия-отчет

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти