Бесният Рикардо за Строл: М*йната му

Дениъл Рикардо беше меко казано бесен на Ланс Строл след удара между двамата в хода на Гран При на Китай, който практически принуди австралиеца да напусне надпреварата в Шанхай.

Инцидентът се случи в края на 26-я тур, когато надпреварата точно щеше да бъде рестартирана след първия период зад колата на сигурността. Тогава Строл не прецени правилно движението на колите пред себе си и се удари в Рикардо със сравнително висока скорост в острия завой №14.

След този контакт колата на австралиеца се двигна във въздуха, а пораженията по нея принудиха Рикардо да се прибере в бокса и да напусне надпревара. Строл продължи в нея и стигна до финала ѝ на 15-то място, след като изтърпя 10-секундо наказание за удара с Рикардо. Въпреки тази санкция канадецът сподели, че не смята, че е виновен за инцидента и хвърли вината върху Рикардо, което ядоса австралийски пилот на Рейсинг Булс.

„Започнаха да се успокоявам и след това чух какво мисли Ланс за инцидента. Очевидно аз съм идиот и вината е моя, това накара кръвта ми да кипне, защото е достатъчно ясно какво се случи, а и бяхме зад колата на сигурността.

„Единственото, което аз трябва да правя в този момент е да гледам колата пред себе си. Не можем да предвидим какво ще направи лидерът, не можем да сме сигурни, че той ще тръгне в завой №14, състезанието на стартира до финалната линия. Правя всичко по силите си да не кажа това, което искам, но м*йната му на него. И сега съм все още мил“, каза ядосаният Рикардо пред репортерите на пистата.

„Няма да ставам по-твърди, защото може би след час той ще види повторенията и ще промени мнението си. Но ако той не го направи, тогава не мога да му помогна. Много е разочароващо. Инциденти се случват, но това не трябва да става зад колата на сигурността. Никога не трябва да се случва.

„Това, което кара кръвта ми да кипи повече е фактът, че в този момент той не гледа напред, а към върха на завоя. Това ясно се вижда от неговия онборд, който аз изгледах, за да видя нещата от неговата перспектива. Когато той погледне напред вече ме е ударил. Не знам какво става или за какво мисли той, но в този момент той трябва да мисли само за мен, а той очевидно не го правеше. Нека да видим какво ще каже той пред медиите, но ако ме нападне, аз ще кажа повече“, закани се австралиецът.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички