Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Представители на фирмата, която разрушава "Армията": Набляга се на екологията

Двама представители на фирмата, която се занимава с разрушителните дейности на стадион "Българска армия", говориха пред медиите в деня, в който започна демонтирането на козирката над сектор "А". От техните думи става ясно, че е работата по "Армията" е съобразена с опазването на околната среда.

22 Разрушаване на стадион "Българска армия"

"Имахте възможност да заснемете една уникална разрушителна машина. Има само пет такива в света. Преди да се пристъпи към демонтаж на сграда или съоръжение, се избира подходящ метод. Тук водещата причина за този метод на демонтаж е безопасността на хората и на околното пространство. Не се допуска смесване на строителни отпадъци", заяви Николай Николов - координатор по безопасност.

Започна събарянето на козирката на стадион "Българска армия"
Започна събарянето на козирката на стадион "Българска армия"

"Набляга се на екологията, да запазим природата чиста. Има дървета, които са в непосредствена близост до сградата. Направили сме защита на дърветата, за да ги запазим цели. Седалките са демонтирани предварително, за да не се смесват със строителните отпадъци.

Обявиха колко струва събарянето на “Армията”, няма вариант да не се построи нов стадион
Обявиха колко струва събарянето на “Армията”, няма вариант да не се построи нов стадионДали сме срок три месеца, тъй като демонтажът става бавно, за да има минимално замърсяване на въздуха. Към момента всичко върви по план, започнати сме с всички подземни комуникации. Нямаме някакви трудности и изненади.

 Почти всичко остава тук. Основното, което се маха, са стоманобетоните и отпадъците, които излизат от площадката. Дърветата ще се запазят", добави инж. Юксел Караахмед, който е главен ръководител на обекта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Борислав Цветанов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти