Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Акционер инвестира огромна сума наведнъж в ЦСКА - София, такива пари никога не са давани на "Армията"

Акционер инвестира огромна сума наведнъж в ЦСКА - София, такива пари никога не са давани на "Армията"

Преди седмица “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”, който е собственост на Данаил Илиев (директор в Winbet), е инвестирал нови 35 000 000 лева в ЦСКА - София, разбра Sportal.bg.

Сумата е преведена на дружество, което държи 40% от акциите на “червените” и е собственост на въпросния фонд. Това е сторено след увеличение на капитала чрез парична вноска от 18 551 000 лв. на 53 551 000 лева. Инвестициите на Фонда в клуба от началото на годината са точно 40 000 000 лева.

В края на 2022 г. капиталът на дружеството, което е собственик на 40% от ЦСКА - София, бе 1000 лева, а 12 месеца по-късно е увеличен на 13 551 000 лева.

В началото на тази година последваха още три парични вноски в общ размер на 5 млн. лв., за да се стигне и до сегашната от 35 млн. лева.

Акционер наля нови 5 млн. лв. в ЦСКА - София, инвестираната сума за последната година надхвърли 18,5 млн. лева
Акционер наля нови 5 млн. лв. в ЦСКА - София, инвестираната сума за последната година надхвърли 18,5 млн. лева

Предметът на въпросното дружество е инвестиции в спортни съоръжения и обекти, и мениджмънт на спортни съоръжения и обекти.

Управителят му Ангел Борисов представлява ЦСКА - София в “Спортни имоти Българска армия”. Тази фирма е създадена съвместно с държавата и чрез нея трябва да бъде играден нов стадион в Борисовата градина на мястото на сегашната “Армия”.

Все още няма официална позиция на клуба за какво ще се използват въпросните над 53 милиона лева, но опциите са три - за издръжка на клуба, инвестиции в предстоящия мащабен строеж на нов стадион на мястото на сегашния “Българска армия”, покриване на финансовия феърплей.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти