Доктор Марко: Ауди притиска пазара на пилоти

Ред Бул няма да се поддаде на натиска, който оказва Ауди на пазара на пилоти във Формула 1. Това се разбра от изказването на съветника на Ред Бул доктор Хелмут Марко, който обвини германската компания в опит да накара другите тимове да действат по-бързо.

Ауди вече установи контрол над Заубер и ще има решаващ глас при избора на пилоти за тима още за сезон 2025. В същото време, договорът на Серхио Перес с Ред Бул изтича в края на този сезон и за мястото му име няколко кандидати, включително и Карлос Сайнц, който е ангажиран с Ферари до края на 2024.

“Пазарът на пилоти във Формула 1 експлодира през април, а такова нещо обикновено не се случва през април - коментира доктор Марко. - Това е абсурдно, но ние няма да участваме в тези игри. Ще изчакаме и ще направим най-добрия избор за нас. Не знам какво става. Чух, че от Ауди оказват натиск върху пазара, но е малко странно новият отбор да притиска така пазара на пилоти.”

Шумахер: Сайнц трудно ще влезе в Ред Бул заради доктор Марко
Шумахер: Сайнц трудно ще влезе в Ред Бул заради доктор Марко

От известно време насам се смята, че в Ауди искат да привлекат Сайнц и Нико Хюлкенберг, но засега Карлос се ограничава само с твърдението, че преговаря с всички отбори, тъй като иска да остане във Формула 1.

В Ауди чакат отговора на Сайнц до средата на април
В Ауди чакат отговора на Сайнц до средата на април
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички