Скандал в Аржентина - Велес Сарсфийлд изгони четирима заради групово изнасилване

Скандал в Аржентина -  Велес Сарсфийлд изгони четирима заради групово изнасилване

Невероятен скандал с криминални елементи се заформи в аржентинския футбол. Четирима играчи на елитния Велес Сарсфийлд бяха обвинени в групово изнасилване и арестувани.

Уругваецът Себастиан Соса, парагвайският халф Хосе Флорентин и двама аржентинци -  Браян Куфре и Абиел Осорио, са обвинени от 24-годишна спортна журналистка за сексуално насилие, за което се твърди, че се е случило в хотел в град Тукуман, където отборът е отседнал след мача от лигата с местния Атлетико на 2 март. Впоследствие те бяха арестувани от аржентинската полиция и задържани в ареста за 48 часа.

Въпросната 24-годишна жена е била поканена от Соса в хотелската му стая. "След като изпила няколко питиета, тя започнала да се чувства зле, много замаяна, затова легнала на едно от леглата, сякаш е вцепенена, и точно тогава, без никакво съгласие, била сексуално нападната", се казва в полицейския доклад.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Вчера Велес Сарсфийлд обяви в официално съобщение за прекратяването на договорите на четиримата играчи и "отново изразява своята изключителна загриженост за съобщените факти, които явно противоречат на принципите и ценностите на нашата институция". Според вестник "Кларин" резултатите от анализите, които ще покажат дали жертвата е била дрогирана, ще станат известни след около 20 едни.

Един от обвинените играчи - 37-годишният уругвайски вратар Соса, който има над 100 мача за Велес, отрече обвиненията в социалните мрежи. “Отхвърлям насилието от всякакъв вид. Уважавам физическата и сексуалната неприкосновеност на всеки човек. Вярвам в бързите действия на правосъдието“, написа той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички